Ζώντας με Ενσυνειδητότητα (MBCT-L)

flower

Ζώντας με Ενσυνειδητότητα (ΜΒCT-L)

Mindfulness-based Cognitive Therapy for Life

 

Διάρκεια: 8 εβδομάδες

Τρόπος διεξαγωγής: Εβδομαδιαίες ομαδικές διαδικτυακές συναντήσεις

Ημέρα και ώρες: Τετάρτες, 19:00 – 21:00

Αριθμός συναντήσεων: 10

    1 ενημερωτική συνάντηση πριν την έναρξη του προγράμματος

     8 εβδομαδιαίες εκπαιδευτικές συναντήσεις

     1 συνάντηση αφιερωμένη στην εξάσκηση πρακτικών

     + 1 ατομική συνάντηση για επιπλέον πληροφορίες

 

Περιγραφή

Το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια δεξιοτήτων και στάσεων που μας επιτρέπουν να προσεγγίζουμε τη ζωή με περισσότερη επίγνωση, αποδοχή και καλοσύνη. Επιπλέον, μέσα από συγκεκριμένες πρακτικές και γνωσιακές τεχνικές βελτιώνεται η κατανόηση και διαχείριση όλων των στοιχείων της ανθρώπινης εμπειρίας, δηλαδή των σκέψεων, των συναισθημάτων, των αισθήσεων και των παρορμήσεων. Όλα αυτά ενισχύουν την ικανότητά μας να ζούμε τη ζωή με περισσότερη πληρότητα, ευγνωμοσύνη, ηρεμία, να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά δυσάρεστες καταστάσεις και να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις για τη ζωής μας.

Πλέον, οι προσεγγίσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της ενσυνειδητότητας αναγνωρίζεται οτι βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, τη διάθεση και τη σωματική κατάσταση. Ήδη η εκπαίδευση στην ενσυνειδητότητα παρέχεται σαν αποτελεσματική και ασφαλής προσέγγιση από τα συστήματα υγείας χωρών του εξωτερικού, από  Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα και άλλους επιστημονικούς φορείς.

Το πρόγραμμα «Ζώντας με Ενσυνειδητότητα» είναι εγκεκριμένο από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και βασισμένο σε δοκιμές και ερευνητικά αποτελέσματα έγκριτων πανεπιστημίων και ερευνητικών φορέων. Μπορούν να το παρέχουν αξιόπιστα όσοι έχουν εκπαιδευτεί σε αυτό από το Oxford Mindfulness Foundation.

 

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει

10 συναντήσεις: 8 εβδομαδιαίες εκπαιδευτικές συναντήσεις, 1 ενημερωτική και 1 αφιερωμένη στην εξάσκηση πρακτικών

Το εγχειρίδιο του προγράμματος Ζώντας με Ενσυνειδητότητα από το Oxford Mindfulness Foundation, μεταφρασμένο στα ελληνικά από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς

Υποστήριξη με ηχογραφήσεις για την εξάσκηση δεξιοτήτων στο σπίτι

 

 

Δήλωση συμμετοχής

 

Δήλωση Συμμετοχής