Ζώντας με Ενσυνειδητότητα (MBCT-L)

Ζώντας με Ενσυνειδητότητα

Ζώντας με Ενσυνειδητότητα (ΜΒCT-L) , 16/10-2023 έως 04/12/203

 

Εκπαιδεύτριες

Φανή Κλειδά, Κοινωνικός & Οργανωσιακός Ψυχολόγος (M.Sc., B.Sc.)

Αφροδίτη Μηλοβιανού, Κλινικός & Κοινοτικός Ψυχολόγος (M.Sc., B.Sc.)

 

 • Διάρκεια: 8 εβδομάδες (16/10/2023 – 04/12/2023)
 • Τρόπος διεξαγωγής: Εβδομαδιαίες ομαδικές διαδικτυακές συναντήσεις
 • Ημέρα και ώρες: Δευτέρες, 19:00 – 21:00
 • Ημερομηνίες εκπαίδευσης: 16/10/23*, 23/10/23, 30/10/23, 06/11/23, 13/11/23, 20/11/23, 27/11/23, 04/12/23
 • Ημέρα αφιερωμένη στην πρακτική: Κυριακή 26/11/2023, 10:00 – 14:00
 • Υποχρεωτική η εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής που βρίσκεται εδώ

* Η πρώτη ημέρα εκπαίδευσης, η Δευτέρα 16/10/2023 θα διαρκέσει 2,5 ώρες από τις 19:00 έως τις 21:30 για να δοθούν περισσότερες πληροφορίες για τη δομή και τη λειτουργία της ομάδας.

Περιγραφή εκπαιδευτικού εργαστηρίου

Το βιωματικό εργαστήριο «Ζώντας με Ενσυνειδητότητα» είναι εγκεκριμένο από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Απευθύνεται στο ευρύ κοινό,  και αποτελεί  ένα συνδυασμό τεχνικών που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας και ευεξίας. Σε αυτές περιλαμβάνονται: γνωσιακές-συμπεριφοριστικές τεχνικές, ομαδική συζήτηση  και προσωπική πρακτική στην ενσυνειδητότητα.

Οι εκπαιδεύτριες -Φανή Κλειδά και Αφροδίτη Μηλοβιανού- είναι άρτια καταρτισμένες από το Oxford Mindfulness Foundation του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ολοκληρώνουν τη διετή εκπαίδευσή τους τον Νοέμβριο του 2023 και έχουν ήδη λάβει την άδεια διεξαγωγής του παρόντος εκπαιδευτικού εργαστηρίου καθώς και τη χρήση του αντίστοιχου έντυπου και ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο έχει μεταφραστεί και προσαρμοστεί στα ελληνικά από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς κατόπιν σχετικής αδείας από το  Oxford Mindfulness Foundation.

Τι περιλαμβάνει το εκπαιδευτικό εργαστήριο “Ζώντας με Ενσυνειδητότητα”

Περιλαμβάνει την εκμάθηση τεχνικών γνωσιακής συμπεριφοριστικής θεραπείας με πρακτικές ενσυνειδητότητας για την ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας, της προσωπικής ανάπτυξης και της ικανότητας βίωσης θετικών συναισθημάτων, όπως καλοσύνη, αυτοσυμπόνια και ευγνωμοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει:

 • Μάθηση μέσω βιωματικών τεχνικών, μοιράσματος εμπειριών και συζήτησης θεμάτων που άπτονται των προκλήσεων του σύγχρονου τρόπου ζωής
 • Καλλιέργεια της ενσυνειδητότητας, μιας δεξιότητας που μας βοηθά να είμαστε στο παρόν, να αντιμετωπίζουμε εποικοδομητικά τις προκλήσεις και να απολαμβάνουμε τις χαρές σε διάφορους τομείς της ζωής, όπως στην εργασία, στην οικογένεια, στις φιλικές σχέσεις

Τα οφέλη

Σας προσκαλούμε σε αυτό το καινοτόμο διαδικτυακό βιωματικό εργαστήριο για να ξεκινήσετε ή/και να συνεχίσετε το μεταμορφωτικό μονοπάτι της αυτογνωσίας και της αυτοσυμπόνιας, που θα σας προσφέρουν ασφάλεια, χαρά, νόημα και δημιουργικότητα στη ζωή σας.

 

 • Κατανόηση των προσωπικών αναγκών σας ενδυναμώνοντας τη συνειδητή επαφή και επικοινωνία με τον εαυτό σας και τους άλλους
 • Καλλιέργεια εσωτερικής ασφάλειας, ψυχραιμίας και αυτοελέγχου ενισχύοντας την ψυχική σας ανθεκτικότητα
 • Ανακάλυψη και εφαρμογή πρακτικών αναστοχασμού, αυτοσυμπόνιας, ευγνωμοσύνης και απόλαυσης της καθημερινότητας ενισχύοντας την ψυχική ανθεκτικότητα
 • Αποτελεσματική διαχείριση δυσκολιών στην καθημερινή ζωή και στις αλληλεπιδράσεις με τους άλλους ανθρώπους

Κόστος Συμμετοχής

Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 190 ευρώ και συμπεριλαμβάνει έντυπο και ηχογραφημένο υλικό για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού οφέλους κατά τη διάρκεια και μετά.

Η πληρωμή γίνεται με τραπεζική κατάθεση κατόπιν γραπτής επιβεβαίωσης της συμμετοχής από τις εκπαιδεύτριες και πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού εργαστηρίου για τη διασφάλιση της θέσης σας καθώς ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

Δηλώστε Συμμετοχή εδώ  

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος